fbpx
{readonline}lees online{/readonline} | {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig uw aanmelding{/modify}
 
Facebook Twitter Linkedin

MEDIV KALENDER NAJAAR 2019

 
kalender2019 header
 
   
 
 

Beste lezer

Hieronder presenteren wij u het overzicht van ons opleidingsaanbod voor het najaar 2019. Heb je zin, wacht dan niet te lang met inschrijven. We zien dat de belangstelling groot is en de plaatsen beperkt.

Hartelijke groet
MEDIV

 
---
 

opleidinGsaanbod najaar 2019

SPECIALISATIE BEMIDDELING IN ARBEIDSRELATIES EN SOCIALE ZEKERHEID - nog 4 plaatsen
Tijdens de specialisatie Bemiddeling in Arbeidsrelaties en Sociale Zekerheid (voorheen specialisatie in sociale zaken) ontwikkel je kennis, vaardigheden en houding om met conflicten in een snel veranderende arbeidscontext om te gaan. De organisatie van arbeid en tewerkstelling is immers in volle transitie. Hoe gaan we met deze veranderingen om? Hoe doe je dat: samenwerken? Wat als de verschillende waarden, belangen, doelen … met elkaar botsen? 
Data: 13 & 14 september | 11 & 12 oktober | 15 & 16 november | 30 november 2019 
Plaats: Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos
Hoofdtrainer: Anouk Moors
Lees meer

BASISOPLEIDING TOT BEMIDDELAAR HASSELT - nog 4 plaatsen
MEDIV biedt een unieke basisopleiding aan die vakbekwame en geïnspireerde bemiddelaars certificeert. Uniek in haar doelstellingen, haar inhoud en haar methodische aanpak. Naast het verwerven van grondhoudingen, competenties en methodieken als bemiddelaar, stimuleren en helpen wij onze deelnemers om door te groeien in een persoonlijk ontwikkelingsthema dat aansluit bij het leren bemiddelen in verschillen, conflicten en geschillen.
Data: 17, 18 september | 14 & 15 oktober | 7, 8, 9 november | 25 & 26 november | 13 & 14 december 2019 | 10 & 11 januari | 7 & 8 februari | 5 & 6 maart 2020
Plaats: MEDIV-huis Hasselt
Hoofdtrainers: Anouk Moors & Kathleen Croes
Lees meer

BEMIDDELINGSGERICHT WERKEN IN FAMILIEBEDRIJVEN - nog 3 plaatsen
Werkt u als advocaat, jurist, adviseur, accountant, overnamecoach, consultant of bemiddelaar regelmatig samen met familiebedrijven? In deze driedaagse bijscholing krijgt u inzicht in de eigenheid van familiebedrijven en de bijzonderheid van conflicten in deze systemen die u helpen bij het vervullen van uw rol.
Data: 18 september, 23 oktober en 21 november 2019
Plaats: Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos
Trainer: Kathleen Croes
Lees meer

SPECIALISATIE BEMIDDELING IN FAMILIALE ZAKEN
Onze familiesystemen worden steeds complexer. Die toenemende complexiteit, de wetmatigheden binnen familiesystemen en maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat familieconflicten alsmaar zichtbaarder worden en ook toenemen. Tijdens de specialisatie Bemiddeling in Familiezaken gaan we dieper in op de eigenheid van familiale conflicten. We verdiepen je kennis op inzake verschillende specifieke familieconflicten: erfenissen, ouderenzorg, nieuw samengestelde gezinnen, ouderschapsconflicten, scheidingsconflicten ... 
Data: 20 & 21 september | 4 & 5 oktober | 18 & 19 oktober | 8 & 9 november | 13 & 14 december 2019 | 31 januari 2020 
Plaats: Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos
Hoofdtrainer: Anouk Moors
Lees meer

SPECIALISATIE BEMIDDELING IN BURGERLIJKE- EN HANDELSZAKEN 
Deze specialisatie geeft een basis voor bemiddelingen in heel diverse contexten. Bemiddeling in burgerlijke zaken heeft qua aard van de bemiddeling gelijkaardige uitdagingen als familiale bemiddelingen en sociale bemiddelingen. Het gaat immers over een storing in het samenleven of samenwerken, bijvoorbeeld burenruzies, conflicten tussen mede-eigenaars, conflicten tussen arts en patiënt en zo meer. De handelsbemiddeling heeft een heel erg eigen karakter: het gaat over de handelsrelatie tussen twee of meerdere personen, zoals deze tussen leverancier en klant, tussen bestuurders of vennoten. 
Data: 27 & 28 september | 24 & 25 oktober | 22 november | 29 november 2019 
Plaats: MEDIV-huis Hasselt 
Hoofdtrainer: Kathleen Croes 
Lees meer

DUURZAAM CONTRACTEREN
In deze opleiding krijg je inzichten over wat duurzaam contracteren inhoudt. Welke componenten een duurzaam contract bevat en hoe het er kan uitzien. Er wordt actief geoefend zodat je zelf kan ervaren hoe het proces naar een duurzaam contract verloopt en wat er zoal besproken wordt tijdens dat proces.
Datum: 8 oktober 2019
Plaats: MEDIV-huis, Hasselt
Trainer: Monika Meysmans
Lees meer

HET ABC VAN BEMIDDELING
De overheid promoot volop alternatieve vormen van conflictoplossing waaronder bemiddeling. Maar wanneer kan er best beroep gedaan worden op bemiddeling? Wat is bemiddeling wel en wat is het vooral niet? Wanneer kunnen we bemiddeling inzetten? Welke ondersteunende rol kunnen advocaten/notarissen blijven geven tijdens de bemiddeling? Hoe kan er over verschillende disciplines heen samengewerkt worden.
Datum: 15 oktober 2019
Plaats: Zebrastraat, Gent
Trainer: Sofie Storms
Lees meer

WERKEN MET OUDERS EN KINDEREN TIJDENS/NA SCHEIDING
In deze opleidingsdag reiken we tools en info aan om de ex-partners als ouders te ondersteunen in het proces van de scheiding. We delen ook onze ervaring met het betrekken van kinderen in bemiddeling.
Datum: 22 oktober 2019
Plaats: MEDIV-huis, Hasselt
Trainer: Sandra Swers
Lees meer

GEWELDIGE COMMUNICATIE
Wil je de juiste woorden vinden voor wat er in jou leeft en in de ander zodat er veel meer mogelijk wordt? Wil je gesprekken voeren die bijdragen aan je verbondenheid én je autonomie? Dat kan! In deze tweedaagse training leer je al doende gesprekken te voeren die bijdragen aan wat nodig is. Je ervaart dankzij de heel concrete methodieken, inzichten en oefeningen de meerwaarde ervan voor jouw leven.
Data: 5 en 19 november 2019
Plaats: MEDIV-huis, Hasselt
Trainer: Kathleen Croes
Lees meer

MINDFULNESS: GEDACHTEN EN EMOTIES
Als bemiddelaar kom je in complexe situaties terecht waarin je professionaliteit onder meer zit in het bewaren van je neutraliteit. Dat, terwijl je, in de hectiek van de situatie en het moment, vaak getriggerd wordt door allerlei gedachten en ideeën. Soms kom je ook zelf in woelig vaarwater op basis van je eigen gevoelens die een situatie in je oproept. Het is dan ook een kunst om je als bemiddelaar vrij te kunnen maken van het feit dat gedachten en gevoelens obstakels worden in je bemiddelingswerk.
Datum: 12 november 2019
Plaats: Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos
Trainer: Marleen Van den Bosch
Lees meer

TOOLBOX VOOR FAMILIALE CONFLICTEN
Maak kennis met verschillende technieken en interventies om je toolbox in familiale conflicten verder uit te breiden. We bieden tools die je helpen om: sneller zicht te krijgen op de bereidheid tot … en het geloof in de bemiddeling; de kans te verhogen dat de betrokkenen ECHT naar elkaar luisteren; ...
Datum: 19 november 2019
Plaats: Zebrastraat, Gent
Trainer: Sandra Swers
Lees meer

NEUTRALE BETROKKENHEID: DE GRONDHOUDING VAN DE BEMIDDELAAR
Tijdens deze training bewegen we in de polariteiten van onze grondhouding: neutraliteit en betrokkenheid. Gedurende de dag vergroot je zelfkennis mbt. je houding en je krijgt een aantal methodieken aangereikt die je kan inzetten om je grondhouding te versterken of terug te vinden als je ze verliest.
Datum: 21 november 2019
Plaats: MEDIV-huis, Hasselt
Trainer: Anouk Moors
Lees meer

EOT ONTLEED: FOCUS OP DE PRAKTISCHE KANT VAN VERMOGENSRECHT
In deze bijscholing delen we graag onze ervaring zodat je cliënten praktisch kan ondersteunen in het regelen van hun bezittingen in geval van (echt)scheiding. We bespreken ook de aandachtspunten bij het omzetten van de afspraken in een EOT- overeenkomst of dading.
Datum: 3 december 2019
Plaats: Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos
Trainer: Kathleen Croes
Lees meer

BEMIDDELEN MET GROEPEN
Een dag vol methodieken en werkvormen om te werken met (grote) groepen in bemiddeling. Je krijgt methodieken aangereikt om het probleem in kaart te brengen, de belangen te inventariseren, escalatie te verminderen, de samenwerking te versterken, de oplossing uit te werken …
Datum: 3 december 2019
Plaats: MEDIV-huis, Hasselt
Trainer: Anouk Moors
Lees meer

MEESTERLIJKE MISLUKKINGEN
Deze Masterclass gaat niet over het bespreken van nog betere, vindingrijke interventies. Deze Masterclass gaat wel over het leren van impasses, de kunst van het fouten maken en de moed om spectaculair de mist in te gaan.
Datum: 13 december 2019
Plaats: Domein Koningsteen, Kapelle-op-den-Bos
Trainer: Wills Langedijk
Lees meer

LEIDERSCHAP & CONFLICTEN
Iedere leider krijgt er vroeg of laat mee te maken: een conflict tussen medewerkers waar je al dan niet in betrokken bent. Op zulke momenten groeien er allerhande verwachtingen over wat de rol is van een leider m.b.t. het conflict. De éne leider wil het conflict zo snel mogelijk opgelost zien, de andere blijft liever uit de buurt van conflicten ...
Datum: 17 december 2019
Plaats: Zebrastraat, Gent
Trainer: Anouk Moors
Lees meer

 
 
  -MEDIV is een KMO geregistreerd dienstverlener met erkenningsnummer DV.O105551
-MEDIV is een door de Federale Bemiddelingscommissie Erkend Opleidingsinstituut
 
 
 
   
 
 
{unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe} | {modify}Wijzig uw aanmelding{/modify}