Belangen en positie van de preventieadviseur

Inhoud

Als preventieadviseur, al langer in je rol of nog maar net, is het dé uitdaging om niet alleen je rol goed te kennen (daarvoor werd je intussen goed opgeleid), maar meer nog om te leren zien wanneer je welke impact kan hebben om effectief verandering te initiëren binnen jouw bedrijf/organisatie voor wat betreft preventie.

Voor jou als preventieadviseur begint alles natuurlijk met een goed plan, het inschatten van de nodige te zetten stappen. Maar hoe zit het met de verschillende belangen van alle partijen: de werkgever/CEO, de vakbond, de leidinggevenden, de personeelsploeg, HR …? Hoe krijg ik die belangen goed ingeschat en op elkaar afgestemd? Hoe zorg ik er voor dat bv. enkele veiligheidsissues écht gedragen en toegepast worden, hoe heb ik impact op de interne systemen en op het gedrag van mensen, ervan uitgaande dat je plan het middel en niet het doel op zich is.

Het is in dit soort vraagstellingen dat de bemiddelende kijk je kan helpen! We leren je in eerste instantie de interne belangen beter in te schatten en hiermee vervolgens bemiddelend aan de slag te gaan. Je preventieplan is namelijk een proces gebaseerd op visie en onderbouwing en het vraagt een bewuste, bemiddelingsgerichte communicatie om dit proces met resultaat te voeren.

Inhoudelijk vertrekken we binnen deze bijscholing vanuit een bemiddelend basiskader, hierop volgend toetsen we dit af met behulp van jouw case uit jouw praktijk. Je zal hiervoor een maand voorafgaand aan de bijscholing een document ter voorbereiding opgestuurd krijgen. Deze bijscholing is zo opgebouwd dat we je de mogelijkheid bieden om ook te leren van andere preventieadviseurs binnen deze groep, die je mogelijks ook na deze bijscholing in de praktijk als klankbord weet te appreciëren.

Doelgroep: preventieadviseurs van alle niveaus

Praktisch

  • Datum: 8 november 2022
  • Uren: 9u30 tot 16u30
  • Plaats: MEDIV-huis Hasselt (Luikersteenweg 83)
  • Standaardprijs: € 250 (excl. btw) | € 302,50 (incl. btw)
  • Maaltijd en drankpauzes inbegrepen in de prijs
  • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vormingsuren

Trainer

Hlogo kmo 270ieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille:
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 52,50
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 250,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

evenement eigenschappen

Datum/data 08-11-2022
Prijs per persoon €250,00
Locatie Hasselt