Parallel solo-ouderschap

Inhoud

Als ouders besluiten om uit elkaar te gaan heeft dit op heel veel domeinen een grote impact, niet in het minst op hun ouderschap. Ze moeten op zoek gaan naar een nieuwe vorm van samen ouder blijven, m.a.w. ze dienen hun ouderschap te reorganiseren. Naast de druk die ze hierin aan zichzelf opleggen, bestaat er ook een duidelijk maatschappelijk ideaalbeeld over hoe dit aan te pakken. Er wordt van ouders verwacht om samen te werken, goed overeen te komen, te blijven communiceren zonder dat dit uitloopt op ruzie. In de praktijk lukt dit echter voor een heel aantal ouders niet.

Parallel solo ouderschap biedt hier een antwoord op. Men legt niet langer de focus op onderlinge communicatie en overleg maar zet voluit in op het verstevigen van de ouder-kind relatie. Basisprincipes zijn "het aanvaarden van het verschil" en "verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen ouderschap".

Trainer Sandra Swers neemt jullie via beelden en uitgangspunten mee in de visie van parallel ouderschap.

Als we in scheidingsbemiddeling mensen kunnen informeren over de verschillende vormen van ouderschapsorganisatie kunnen ouders op maat van hun eigen situatie hun eigen vorm van "ouderschap na scheiding" uitbouwen. Een eigen afgestemde en haalbare vorm i.p.v. kost wat kost te willen voldoen aan een ideaalbeeld dat voor veel blijvend conflict zorgt.

Doelgroep: iedereen die werkt met ouders, kinderen in scheiding (bemiddelaars, coaches, therapeuten, advocaten ...)

Praktisch

  • Datum: 14 juni 2022
  • Uren: 9u30 tot 16u30
  • Plaats: MEDIV-huis Hasselt (Luikersteenweg 83)
  • Standaardprijs: € 250 (excl. btw) | € 302,50 (incl. btw)
  • Maaltijd en drankpauzes inbegrepen in de prijs
  • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vormingsuren

Trainer

Hlogo kmo 270ieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille:
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 52,50
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 250,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

evenement eigenschappen

Datum/data 14-06-2022
Prijs per persoon €302,50
Locatie Hasselt