fbpx

Evelien Delbeke

Evelien Delbeke

Evelien Delbeke is advocate gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Zij doctoreerde in 2011 aan de Universiteit Antwerpen op een proefschrift over ‘De juridische aspecten van zorgverlening aan het levenseinde’. Nadien is zij als gastprofessor verbonden gebleven aan de Universiteit Antwerpen, waar zij de Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek en het in die schoot ingerichte Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek coördineert.

Doorheen de jaren heeft zij gemerkt, professioneel maar ook bij haar omgeving, dat conflicten niet altijd tot een (goed) resultaat leiden met een juridische tussenkomst zoals we die traditioneel kennen, namelijk een positionele onderhandeling of een gerechtelijke procedure. In vele gevallen staan partijen zelfs nog verder uiteen dan voordat ze een advocaat hadden geraadpleegd en is er aan de partijen bijkomend leed berokkend. Zij ziet het dan ook als haar deontologische maar ook menselijke plicht om zich verder te verdiepen in andere vormen van geschillenbeslechting, zoals bemiddeling en collaboratieve onderhandelingen, om binnen haar specialisatie aan mensen in conflict ook een ander kader te kunnen bieden dat hen meer empowert en inzet op verbinding in plaats van (verdere) verwijdering.

Evelien Delbeke is erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en tevens collaboratief advocaat.

Incompany-trainingen - enkele van onze klanten

  • 1
  • 2
  • 3

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Nieuwsbrief

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidenstnwg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: