fbpx
  • 0497 932 866
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Juridisch Collectief van MEDIV

Het Juridisch Collectief gelooft dat diep onder de verschillen, de tegenstellingen en de conflicten tussen mensen een verbondenheid en eenheid ligt met alles en iedereen. Deze verbondenheid ontdekken we als wij werken vanuit erkenning, acceptatie en liefde.
Het Juridisch Collectief gelooft dat strijd tussen mensen op alle niveaus een weerspiegeling is van dat diepe verlangen naar verbondenheid enerzijds en van het diepe verlangen naar autonomie anderzijds. Ieder mens voor zich is verantwoordelijkheid voor de wijze waarop hij deze basisverlangens op een evenwichtige wijze nastreeft.

Het Juridisch Collectief gelooft dat conflicten potentiële ontwikkelingsmomenten zijn die eraan kunnen bijdragen dat mensen meer in hun kracht komen en hun innerlijk potentieel kunnen aanspreken.

Visie / onze overtuiging/ onze zienswijze

Een zuivere juridische benadering van een conflict,  gericht op het juridisch gelijk is  niet altijd zinvol. Er is ook binnen een juridische context veel meer nood aan bereidheid tot accommodatie en acceptatie, het rekening houden met een context, relaties, empathie enzovoort. Het vechtmodel dient plaats te maken voor een verzoenend model, een model dat ruimte geeft voor groei, evenwicht en verbinding. Een model waarbij er constructief wordt omgegaan met conflicten en verschillen, men werkt op basis van belangen, vertrekkend vanuit de kracht van de cliënt en zoekend naar verbinding met anderen.

Er is hier een taak weggelegd voor alle juristen (ongeacht van welke achtergrond: notaris, rechter, advocaat, deurwaarder, bedrijfsjurist,…) om het vechtmodel om te buigen, daar waar mogelijk.

Het op een andere manier omgaan met recht, het op een andere manier omgaan met conflicten, het op een andere manier begeleiden van mensen in conflicten vraagt doorzetting. Een samenwerking tussen bemiddelaars van de derde groep, advocaten, notarissen, juristen en rechters is nodig om een positieve dynamiek op gang te brengen.

Missie / ons pad

Het Juridisch Collectief beoogt een toenadering en samenwerking tussen de verschillende groepen van bemiddelaars en juristen.  
Het Juridisch Collectief ondersteunt juristen opdat zij het bemiddelingsgedachtengoed in hun werk blijvend kunnen inzetten en ondersteunt de “derde groep” in hun juridische kennis. Dit alles aan de hand van specifieke opleidingen, causerieën, lezingen etc.


Incompany Trainingen - Onze Klanten

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0497 932 866
  • Bonheidensteenweg 58
          2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief