fbpx

Conflict & polarisatie

De complexe thematiek van conflict en polarisatie vertaald naar concrete stappen.
Auteur: Frank Weijers
Array
Prijs
Verkoopprijs: 12,00 €
Verkoopprijs zonder BTW: 11,32 €
Korting
Bedrag BTW0,68 €
Standaard prijs:

Conflict is er altijd. Omdat we van elkaar verschillen, en daardoor verschillend – conflicterend – naar dezelfde werkelijkheid kijken. En het is er ook omdat we op elkaar lijken: we willen hetzelfde. En dat wat we willen is doorgaans schaars. Conflicten zijn ongewenst wanneer we ons onvoldoende vrijmoedig uitspreken en/of onvoldoende openhartig naar elkaar luisteren.

Een conflict kan uitgroeien tot polarisatie als groepen worden gemobiliseerd in wij-zijn denken. Dat wordt problematisch wanneer we elkaar vastzetten vanuit monopolies op de waarheid, en elkaar niet meer kunnen horen.

Dit boekje gaat over interventies die helpen om conflicten en dynamieken van polarisatie te transformeren naar (opnieuw) de verbinding met elkaar aangaan, elkaar weer kunnen horen, fluïditeit in rollen en plezier in samen werken en samen leven. Aan interventies gaat iets vooraf: bewustwording van hetgeen er speelt. Daarom is ook daarvoor aandacht. En dat alles op een heldere, compacte manier, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan.

Kalender

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Nieuwsbrief

captcha 

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidensteenweg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: