fbpx

Praktijkboek Jeugdhulp: Bemiddeling en herstelgericht werken

Bemiddeling en herstelgericht werken zitten al jaren in de lift in verschillende sectoren van de jeugdhulp.
Uitgave van Steunpunt Jeugdhulp
Array
Prijs
Verkoopprijs: 18,00 €
Verkoopprijs zonder BTW: 16,98 €
Korting
Bedrag BTW1,02 €
Standaard prijs:

De jeugdhulpverlening is in volle evolutie. Sectoren, voorzieningen en hulpverleners werken meer dan ooit samen. Elkaars werking leren kennen is in deze context niet alleen boeiend maar zonder meer noodzakelijk.

Met de Praktijkboeken Jeugdhulp bieden Steunpunt Jeugdhulp en Uitgeverij Politeia informatie op maat aan de praktijkwerkers die het dagelijks waarmaken op 'de werkvloer'. De nieuwe reeks behandelt actuele thema's en zorgt voor verheldering en dialoog. Welke good practices bestaan er rond een thema? Wat zijn verschilpunten? Waarom kiest die ene sector voor een andere benadering?

Bemiddeling en herstelgericht werken zitten al jaren in de lift in verschillende sectoren van de jeugdhulp. Bemiddeling wordt er gehanteerd om een oplossing te vinden voor conflicten tussen jongeren en ouders en tussen ouders onderling. Het bleek een goede methode om alle partijen op authentieke wijze te betrekken en samen te zoeken naar een manier waarop de schade kan worden hersteld.

Vanuit het besef dat het effect van louter sanctioneren gering is, kwam er steeds meer aandacht voor meer waarderende benaderingen waarbij jongeren in hun kracht geplaatst worden. Conflicten van en met jongeren krijgen een plaats en betekenis binnen een relationeel netwerk.

De herstelrechtelijke benadering sluit hier naadloos bij aan. Ze geeft ook een nieuwe dimensie aan het omgaan met conflicten door de expliciete aandacht voor ‘het slachtoffer’ en eventueel ook andere betrokkenen zoals de ouders, de leefgroep of de betrokken begeleiders.

Uitgave van Steunpunt Jeugdhulp met bijdragen van Anouk Moors, Anit Van Looy, Bart Sanders, Geert Taghon, Stef Lodewijckx, Tom Van Waterschoot en Dominick Vosters

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Nieuwsbrief

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidenstnwg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: