fbpx
Geen afbeelding ingesteld

Juridische beroepsethiek 2.0.

Juristen die graag het beste van zichzelf willen geven en naar nieuwe wegen zoeken om dat te doen, vinden hier een bron van inspiratie.
Auteur: Eric Lancksweerdt
Array
Prijs
Verkoopprijs: 29,90 €
Verkoopprijs zonder BTW: 28,21 €
Korting
Bedrag BTW1,69 €
Standaard prijs:

De juridische dienstverlening verandert ingrijpend. Rechtzoekenden verwachten van een jurist naast een gedegen vakkennis ook een volledige en duurzame oplossing van hun probleem, duidelijke communicatie en menselijke betrokkenheid. De in dit boek aangereikte ethiek speelt hier perfect op in. Zij richt zich tot het hoofd en het hart van elke rechtspracticus.

Empathie, praktische wijsheid, moed, dienstbaarheid en nog vele andere menselijke kwaliteiten kunnen ervoor zorgen dat juristen het verschil maken in een snel veranderende rechtswereld. Het gaat hier om de inzet van menselijke eigenschappen die een moderne professionele juridische dienstverlening mogelijk maken. Hoe kan het dagelijks werk van juristen de uitdrukking worden van wie zij zijn en willen zijn? Dit boek reikt een visie aan over wat ‘goed zijn’ en ‘goed handelen’ in een juridische context concreet kunnen inhouden, wat de voordelen daarvan zijn en hoe men daartoe kan komen.

Door zijn vernieuwende insteek biedt dit boek een verfrissende, bevrijdende benadering van de beroepsethiek. Het is tegelijk beschouwend en praktisch dankzij de vele voorbeelden. Alle juristen die graag het beste van zichzelf willen geven en naar nieuwe wegen zoeken om dat te doen, vinden hier een bron van inspiratie.

Prof. dr. Eric Lancksweerdt spitst zich al jarenlang toe op innovaties in de rechtspraktijk en het bevorderen van menselijke kwaliteiten in een juridische context. Hij is hoofddocent aan de UHasselt.

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Nieuwsbrief

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidenstnwg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: