Een cliënt uit een klacht over jouw inzet, een medewerker meldt dat ie niet tevreden is op kantoor of een collega maakt een opmerking over jouw werk en je schiet onmiddellijk in de verdediging. Je trekt het je persoonlijk aan en het kost je veel energie. Herkenbaar?
Een klacht ontvangen van een cliënt of een medewerker is niet fijn… Of misschien vind jij net van wel? Hoe je kijkt naar klachten, heeft een invloed op hoe je ermee omgaat.
In deze workshop kijken we naar wat je doet dat mogelijk niet werkt en krijg je concrete handvaten om constructief om te gaan met klachten, zodat je tot oplossingen kan komen die aansluiten bij jouw noden én die van je ontevreden cliënt, medewerker of collega.
Er wordt gewerkt met praktijkvoorbeelden en er is ruimte om aan de slag te gaan met eigen voorbeelden. Per onderdeel gaan de deelnemers zelf actief aan de slag, zodat zij na afloop beschikken over praktische tips en tricks die zij onmiddellijk kunnen inzetten in hun dagelijkse praktijk, minstens over het nodige materiaal beschikken om hierin te oefenen en te groeien.
De workshop is geschikt voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met het concept van geweldloze communicatie, maar biedt ook voor degene die hier wél reeds mee vertrouwd zijn de nodige verdieping en reflectie.
Doelgroep: Bemiddelaars, advocaten, HR-professionals, ombudsdiensten, therapeuten, coaches, juristen, customer service medewerkers, onthaalmedewerkers