In welke setting je ook werkt, als hulpverlener word je ongetwijfeld geconfronteerd met conflicten. Binnen een cliëntsysteem, in je eigen contact met een cliënt, in de samenwerking met andere hulpverleners, als moderator van overlegmomenten, binnen een leefgroep of gezinsbegeleiding, binnen je eigen team … Het kan al eens schuren, botsen, stuiven of ijskoud aanvoelen, waardoor je niet verder raakt in het proces.
Je neemt daardoor ook geregeld een bemiddelende rol op, of zou dat althans willen. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk best?
Het doel van deze bijscholing is om je kennis en bewustzijn rond conflicten en je vertrouwen om ermee aan de slag te gaan te vergroten.
We staan stil bij wat een conflict is, hoe het ontstaat en evolueert, hoe jij je zelf verhoudt tot conflicten …
Hoe kan je bemiddelingsgericht werken en welke interventies horen daar dan bij?
Hoe kan je in je hulpverleningsproces aan conflictpreventie doen door in te grijpen op de besluitvormingsprocessen?
Je krijgt hiervoor algemene conficttheorie mee en we lichten ook een tip van de sluiter op m.b.t. het gedachtengoed uit Deep Democracy.
Doelgroep: Hulpverleners die binnen hun werk met conflicten te maken krijgen.
Hieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 63,00
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 300,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)
MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.
Ontvang onze agenda in je mailbox.
Blijf op de hoogte van het MEDIV nieuws.