fbpx
 • 0497 932 866
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Externe mindset (Arbinger)

Inhoud

Klanten in een bemiddeling verwachten dikwijls dat de ander verandert. Als bemiddelaar zijn we soms gefrustreerd omdat klanten niet veranderen en we denken dat we dan betere, nieuwere, andere vragen moeten stellen, creatiever moeten zijn. Maar stel dat dat niet waar is en dat het enige wat we te doen hebben, onze stoel draaien is? Wat als het enige wat we te doen hebben, onze mindset veranderen is? Maar hoe doe je dat dan?

Tijdens DAG 1 gaan we via inspirerende voorbeelden van coaches, van leidinggevenden uit zowel de bedrijfswereld als de publieke sector ... op zoek naar wat het verschil maakt en waarom onze mindset zo belangrijk is.

Met behulp van praktische tools doen we aan zelfreflectie en kijken we hoe we een externe mindset kunnen inbrengen in onze dagelijkse praktijk, als bemiddelaar maar ook als HR-medewerker, als leidinggevende, als coach.

Tijdens DAG 2 bouwen we voort op onze zelfreflectie en kijken we hoe we tools praktisch kunnen implementeren in ons werk én in de rest van ons leven. We kijken kritisch naar hoe we onze mindset kunnen veranderen, wat er daarvoor in de weg zit en waar de grenzen liggen. En dat we die gaan tegenkomen is wel zeker…

Deelnemers die in 2023 DAG 1 reeds gevolgd hebben, kunnen aansluiten bij DAG 2. Voor deze deelnemers wordt er voorafgaand aan DAG 2 een Zoom-sessie voorzien om maximaal (terug) te kunnen aansluiten. Contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de praktische afhandeling.

Deze bijscholing is geïnspireerd op het gedachtegoed van Arbinger (https://www.arbinger.nl).
The Arbinger Institute heeft 3 heel inspirerende boeken gepubliceerd (De Box; Anatomie van de Vrede; Externe Mindset) en heeft werkvormen gecreëerd die enorme veranderingen kunnen realiseren in bedrijven en samenwerkingen. Ze leggen haarfijn uit hoe het komt dat sommige organisaties erin slagen het hoofd te bieden aan alle mogelijke veranderingen of calamiteiten en hoe het komt dat dat bij andere organisaties niet lukt. Arbinger brengt het destructieve en zelfbevestigende mechanisme in beeld dat zich achter elk conflict afspeelt: een interne mindset en het onvermogen om de mens achter het conflict te zien.

Doelgroep: bemiddelaars, coaches, leidinggevenden, HR, projectleiders

Praktisch

 • Data: 28 januari & 4 februari 2025
 • Uren: 9u30 tot 16u30
 • Plaats: MEDIV-huis Hasselt (Luikersteenweg 83)
 • Standaardprijs: € 600,00 (excl. btw) | € 726,00 (incl. btw)
 • Maaltijd en drankpauzes inbegrepen in de prijs
 • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 11u30 permanente vormingsuren

Trainer: Dirk Jordaens

dirk-jordaens.jpg

Hlogo kmo 270ieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 126,00
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 600,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

Zoek een Opleiding

Datum vanaf
Datum tot
Categorie
Locatie

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 0497 932 866
 • Bonheidensteenweg 58
        2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief