Grensoverschrijdend gedrag is altijd ongewenst maar ongewenst gedrag is niet altijd grensoverschrijdend. Wat is nu precies grensoverschrijdend gedrag? En wat is dan het verschil tussen grensoverschrijdend gedrag zoals bedoeld in de welzijnswet en het gedrag dat een logisch gevolg is van escalerende conflictdynamiek?
Hoewel het enigszins gedateerde concept van het triune brein niet alle nuances van menselijk gedrag verklaart, biedt het wel een nuttig kader om door het complexe landschap van emoties, gevoelens en gedachten te navigeren. Het kader helpt om het al dan niet grensoverschrijdend karakter van ongewenst gedrag te objectiveren en bespreekbaar te maken. Waar grensoverschrijdend gedrag eerder een geformaliseerde aanpak vraagt, kan ongewenst gedrag vaak worden uitgeklaard met een goed gesprek.
De workshop gaat in op enkele praktische handvatten om subjectieve ervaringen van gedrag om te zetten in objectieve beschrijvingen die helpen bij de keuze van de interventie. Zeker bij grensoverschrijdend gedrag is bemiddeling sensu stricto lang niet altijd de beste strategie.
Doelgroep: Bemiddelaars, HR-professionals, gemeentediensten, advocaten, juristen, vertrouwenspersonen, preventieadviseurs psychosociale aspecten
Hieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 31,50
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 150,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)
MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.
Ontvang onze agenda in je mailbox.
Blijf op de hoogte van het MEDIV nieuws.