fbpx
 • 0497 932 866
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Improvisatiewijsheid in bemiddeling

Inhoud

We zijn vaak geneigd om vast te houden aan het toepassen van methodieken en technieken. Maar wat als we er nu eens van uitgaan, dat alles wat nodig is om mensen te begeleiden aanwezig is bij jou en de ander? Door met je volle aandacht in het hier en nu te blijven en te vertrouwen op de bewegingen die hierdoor 'ontstaan', bereik je soms meer.

In plaats van te bedenken hoe je nu verder moet, ga je weten wat je te doen staat. Dit weet je door meer 'aanwezig' te zijn bij wat er op dat moment is. En laat dat nu de kracht zijn van een goeie improvisator. Het maakt niet uit wat je aanreikt, ze doen er altijd wat mee.
Hoe zou het zijn als je je in het bemiddelen meer zouden kunnen opstellen als een improvisator?

Als je met meer vertrouwen-in-wat-er-is en vrijheid wil werken met mensen, of nieuwsgierig bent naar wat deze aanpak je kan bieden, is deze bijscholing over de kracht van improvisatie iets voor jou.

De nadruk in deze improvisatietraining ligt niet op acteren, maar op het improvisatie-aspect van deze podiumkunst. We werken met de 5 V's van improvisatie: vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid, voeling en verbinding. Dit doen we aan de hand van oefeningen die laagdrempelig en tegelijkertijd uitdagend zijn. Ze worden afgewisseld met duiding, reflectie en uitwisseling.

Doorheen de oefeningen gaan we naar telkens een diepere laag van de improvisatiekunst door steeds meer controlerende en beheersende systemen los te laten. De oefeningen laten je ervaren wat het betekent om in improvisatiemodus te gaan voor je denken, je voelen en je doen. Dit in interactie met jezelf, de ander en het geheel.

Verwacht je aan veel aha-momenten, verrassingen voor jezelf en véél plezier met de groep!
Er is geen voorkennis of ervaring vereist.

Doelgroep: iedereen die zich aangesproken voelt (bemiddelaars, juristen, coaches, therapeuten, artsen, architecten, ombudsmensen, HR, advocaten ...)

Praktisch

 • Datum: 28 november 2023
 • Uren: 9u30 tot 16u30
 • Plaats: MEDIV-huis Mechelen (Frederik de Merodestraat 12, 2800 Mechelen)
 • Standaardprijs: € 300,00 (excl. btw) | € 363,00 (incl. btw)
 • Maaltijd en drankpauzes inbegrepen in de prijs
 • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vormingsuren
 • Deze bijscholing is ondertussen volzet. Je kan nog wel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende interesse organiseren we graag een bijkomende sessie.

Trainer

ingrid-deprez.png

Hlogo kmo 270ieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 63,00
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 300,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

VOLZET

Zoek een Opleiding

Datum vanaf
Datum tot
Categorie
Locatie

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 0497 932 866
 • Bonheidensteenweg 58
        2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief