fbpx

Online begeleide INTERVISIE voor ADVOCATEN

 • “Door deze bijscholing heb ik het nut ingezien van intervisie voor advocaten. Dit is niet gebruikelijk in onze beroepsgroep maar is wel degelijk een effectieve meerwaarde.”

  Wim De Gendt, advocaat

 • 1
 • 2

Inhoud

Werken aan kwaliteit is voor iedere topprofessional belangrijk. Door advocaten regelmatig inzicht in en feedback op hun handelen te geven, kunnen zij hun dienstverlening verbeteren.

Wat is intervisie?
Intervisie is een gestructureerd collegiaal overleg in een kleine groep advocaten van 6 tot 10 deelnemers onder begeleiding van een deskundige waarbij vertrouwelijkheid en veiligheid belangrijke voorwaarden zijn. Tijdens de intervisie worden dilemma’s of vragen over het eigen functioneren, de praktijkvoering of praktijkuitoefening ingebracht door de deelnemers.

Enkele concrete voorbeelden:

 • Ik heb een cliënt die claimt dat hij arbeidsongeschikt is na het ongeval, maar ik weet via een buurtgenoot dat hij aan het werk is. Hoe moet ik hiermee omgaan?
 • In een echtscheidingszaak heb ik een man die heel dominant is en zijn zin door wil drijven en een vrouw die alles goed vindt. Hoe ga ik hiermee om?
 • Mijn cliënte kwam bij me met de vraag haar bij te staan in een arbeidsconflict met haar werkgever. Er lijkt bij deze cliënte geen rem op te zitten. Ik krijg ongeveer 10 e-mails per dag en als ik niet binnen een half uur reageer, belt ze me om te vragen of ik haar mail nog niet gelezen heb. Ik word er dol van maar wil haar niet me in het harnas jagen. Hoe ga ik hiermee om?

Het gaat hierbij dus niet zozeer om juridische vragen maar wel om ethisch handelen, beroepsattitude, aanpak van een zaak, vakbekwaamheid en professionele dilemma’s.

Opbrengst
Regelmatig en op methodische wijze met collega’s praten over het vak, zonder onmiddellijk tot een zakelijke oplossing te moeten komen, geeft veel inzicht. Door met andere ogen naar een zaak te kijken, leert de casusinbrenger een probleem vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Hij ontdekt welke impliciete persoonlijke waarden en overtuigingen meespelen in zijn manier van werken. Zo wordt hij zich bewuster van zijn eigen rol en routines. Door zijn vraagstuk bespreekbaar te maken, leert hij om te reflecteren en te experimenteren met nieuw gedrag. De advocaat ervaart steun en erkenning van zijn collega’s die worstelen met dezelfde vraagstukken. Bovendien leren de overige deelnemers zelf ook van de vragen en inzichten van de casusinbrenger en collega’s.
Intervisie is gericht op zelfsturing en op reflectie.

Door inzicht in en feedback op hun handelen, kunnen advocaten hun dienstverlening verbeteren

Doelgroep: advocaten, advocaat-bemiddelaars, collaborative lawyers

Praktisch

 • Datum: 9 november 2021
 • Uren: 15u00 tot 17u30
 • Plaats: Online via het MEDIV Zoom platform
 • Maximaal 10 deelnemers
 • Prijs: € 125 (excl. btw) | € 151,25 (incl. btw)
 • Erkend door de Federale Bemiddelingscommissie - Aantal uren effectieve opleiding: 2u30
 • OVB: erkend voor 2 standaardpunten

Deskundige begeleider

logo kmo 270Hieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille:
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 26,25
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 125,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

evenement eigenschappen

Datum/data 09-11-2021
Prijs per persoon €151,25
Locatie Online

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidenstnwg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: