fbpx
 • 0497 932 866
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe inzichten uit Schematherapie behulpzaam kunnen zijn tijdens het proces van bemiddeling

Inhoud

Deze opleidingsdag heeft tot doel de 'tools' voor bemiddelaars te verruimen met inzichten en vaardigheden uit 'Schematherapie'. Tijdens deze bijscholing worden de grondbeginselen van Schematherapie overlopen, maar zal de focus vooral liggen op de praktische toepassing ervan binnen de eigen (bemiddelings-)praktijk.
Het ruimere inzicht in zowel de Schema’s van de bemiddelaar als deze van de cliënt vormt ongetwijfeld een belangrijke meerwaarde binnen bemiddeling. Bemiddeling betreft immers een continue en wederzijdse ‘interactie' tussen de Schema’s van de bemiddelaar en deze van de cliënt. Volgende onderwerpen komen tijdens deze opleidingsdag aan bod: Interactie van Schema's en Modi; omgaan met moeilijke (cq. 'lastige') cliënten; het stellen van grenzen, het omgaan met overweldigende emoties zoals bijvoorbeeld boosheid en onmacht. Daarnaast zullen cognitieve -, ervaringsgerichte en gedragsoefeningen de deelnemers helpen om bewuster stil te staan bij het leren begrijpen van hun eigen omgangs- en benaderingswijzen en de boeiende impact van dit model op hun dagelijkse praktijk.

Achtergrond informatie: Schematherapie is zowel in binnen- als buitenland aan een enorme opmars bezig. En dat is niet verwonderlijk want Schematherapie is inmiddels een ‘evidenced based’-behandelingsmodel voor bepaalde persoonlijkheidsproblematieken. Daarnaast wijst recent onderzoek eveneens op positieve resultaten in de behandeling van chronische depressie en complexe traumagerelateerde stoornissen. Schematherapie vindt binnen de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg zijn toepassing onder vorm van individuele-, partnerrelatie- en groepsschematherapie.
Het aan Schematherapie onderliggende theoretische model, de ‘Schematheorie’ (Young et al, 1984), stelt dat ‘(mal-)adaptieve schema’s’ en daaruit voortkomende ‘patronen’ zich ontwikkelen o.b.v. de interactie tussen een aangeboren temperament en tijdens de ontwikkelingsjaren ontstane onvervulde fundamentele basisbehoeften.
Eenmaal ontwikkeld wordt het denken, voelen en handelen over zichzelf, de ander en de toekomst hierdoor in belangrijke mate beïnvloed. Zo kunnen schematherapeutische inzichten en toepassingen een belangrijke bijdrage leveren om stagnerende processen weer vlot te trekken.

Doelgroep: bemiddelaars, HR, ombudspersonen, advocaten, juridische adviseurs, artsen, therapeuten coaches ...  

Praktisch

 • Datum: 17 december 2024
 • Uren: 9u30 tot 16u30
 • Plaats: Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent
 • Standaardprijs: € 300,00 (excl. btw) | € 363,00 (incl. btw)
 • Maaltijd en drankpauzes inbegrepen in de prijs
 • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vormingsuren

Trainer: Paul Schobre

Paul-Schobre.jpg

Hlogo kmo 270ieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 63,00
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 300,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

Zoek een Opleiding

Datum vanaf
Datum tot
Categorie
Locatie

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 0497 932 866
 • Bonheidensteenweg 58
        2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief