fbpx
 • 0497 932 866
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neutrale houding voor leidinggevenden

Inhoud

Als leidinggevende een neutrale houding bewaren, wat is dat eigenlijk? En waarom zou je als leidinggevende hiervoor de moeite doen? Ik wil toch graag mezelf zijn?

Je bewust zijn van wat met je gebeurt in een situatie, bij een uitspraak, bepaald gedrag. Begrijpen dat jouw 'zijn', je referentiekader en eerder ervaringen een kleur hebben en maken dat wat je ziet hoort, opmerkt daardoor 'gekleurd' wordt. En deze gekleurde perceptie zo dicht op je vel zit dat ze jouw zicht, afstand tot het geheel belemmerd. Dat is vanwaar we naar een neutrale houding kunnen gaan.

Neutraliteit verkrijgen en behouden in je werken met mensen brengt kracht en mogelijkheden:
De kracht van de metapositie. De mogelijkheid om betrokken meer-partijdig te zijn en een positie in te nemen vanwaaruit een faciliterende rol kan worden opgenomen, voor verbinding en meerwaarde kan worden gezorgd.

Op de werkvloer heeft deze houding de eigenschap veiligheid-verhogend te werken, meen ik te mogen ervaren. In mijn werk als HR manager in het revalidatieziekenhuis Inkendaal, zie ik dagelijks wat er ontstaat wanneer veiligheid kan worden gebracht: de discussies mogen pittiger wat tot beter gedragen beslissingen leidt. Leermomenten worden normaal en als niet-bedreigend ervaren wat op zijn beurt leidt tot initiatiefname en groei van de medewerkers ondersteunt.

Om een neutrale houding te bewaren hebben we stil te staan bij wat ons beweegt: wat word ik gewaar? Wat zijn mijn gedachten, gevoelens? Hoe kan ik hier actief bewust-zijn rond verwerven en toch dicht bij mezelf blijven?

Wanneer jij graag samen met andere leidinggevenden wil stilstaan bij de kracht van neutraliteit in je leiderschap en hiermee aan de slag wil gaan, dan is deze workshop iets voor jou.

Doelgroep: bemiddelaars, leidinggevenden

Praktisch

 • Datum: 23 oktober 2024
 • Uren: 15u00 tot 17u30
 • Plaats: Online via het MEDIV Zoom platform
 • Maximaal 13 deelnemers
 • Prijs: € 150,00 (excl. btw) | € 181,50 (incl. btw)
 • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 2,5u permanente vormingsuren

Trainer: Hilde Hellinckx

Hilde-Hellinckx.jpg

logo kmo 270Hieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 31,50
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 150,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

Zoek een Opleiding

Datum vanaf
Datum tot
Categorie
Locatie

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 0497 932 866
 • Bonheidensteenweg 58
        2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief