fbpx
  • 0497 932 866
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Grietje Van Buggenhout

Grietje Van Buggenhout

Grietje Van Buggenhout is erkend bemiddelaar in familiale, burgerlijke en handels- en sociale zaken.

Bemiddelen gaat voor haar over het creëren van een ruimte waarbinnen elke partij de kans krijgt om gehoord te worden, maar eveneens om zijn verhaal en gevoelens hierbij te tonen. De gesprekken gebeuren op een respectvolle manier waarbij alle partijen de mogelijkheid hebben om opgekropte frustraties of een slecht gevoel naar voren te brengen. Binnen deze ruimte kunnen partijen tot een duurzame oplossing komen. Het maken van afspraken en het zoeken naar oplossingen waar elk van de partijen zich in kan terugvinden, zijn niet alleen bouwstenen voor de eigen toekomst van elk van de partijen, maar ook voor het welzijn van anderen.

Tijdens haar opleiding Rechten en voortgezette opleiding Notariaat, werd ze overtuigd dat bemiddeling een waardevol alternatief is voor de gerechtelijke weg. Na een aantal jaar in het notariaat, koos zij ervoor om zicht toe te leggen op bemiddeling en onderwijs. Sinds 2018 is zij werkzaam bij KULeuven als praktijkassistent Rechtsvergelijking. Tijdens de academiejaren 2018 - 2020 was zij werkzaam als praktijkassistent Sociaal recht waar zij het werkcollege Juridisch Schrijven gaf. Vandaag is ze op vrijwillige basis verbonden aan het Instituut van Sociaal recht waar ze instaat voor de begeleiding van studenten bij het schrijven van juridische teksten.

Als bemiddelaar gaat ze aan de slag in een eigen praktijk. Voor de familiale bemiddeling werkt ze in samenwerkingsverband met de Scheidingsconsulenten. Daarnaast begeleidt ze cliënten die zoekende zijn naar hulp bij het invullen van de fiscale aangifte van nalatenschap en juridisch advies in verband met huwelijksvermogensrecht, erfrecht en erfbelasting, schenkbelasting en registratierechten.Sinds maart 2021 werkt zij deeltijds in opdracht van een notariskantoor bij haar in de regio.

Grietje is eveneens actief als praktijkbegeleider tijdens de bemiddelingsopleidingen van MEDIV.

Voor meer informatie: www.grietjevanbuggenhout.be


Terug

Nuttige info MEDIV

KMO Portefeuille

MEDIV is een KMO geregistreerde dienstverlener. Ons registratienummer is DV.O105551 - Lees meer

Erkende opleidingen
Opleidingslocaties

Incompany Trainingen - Onze Klanten

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0497 932 866
  • Bonheidensteenweg 58
          2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief