Eric Lancksweerdt

Eric LancksweerdtEric Lancksweerdt was tot 31 augustus 2014 eerste auditeur-afdelingshoofd bij de Raad van State. Hij verliet de Raad van State om aan de universiteit van Hasselt hoofddocent te worden. Hij geeft er onder meer het vak “onderhandelen en bemiddelen”. Daarnaast is hij gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen, waar hij tevens praktijkassistent is.

Eric ziet bemiddeling in de bredere optiek van de ontwikkeling en humanisering van ons rechtssysteem, een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt en waarover hij publiceert. Zijn meest recente boek daarover is “Menselijke kracht in het recht” (uitgeverij Larcier). Het omvat een ontwikkelingsgerichte visie op het recht en de rechtspraktijk. Uitgangspunt daarbij is dat ook in een juridische context een beroep kan worden gedaan op de kracht en de probleemoplossende capaciteiten van mensen. Wie meer wil weten over “ontwikkelingsgericht recht” kan een kijkje nemen op de volgende website: www.ontwikkelingsgerichtrecht.be

Verder is Eric sterk geïnteresseerd in bemiddeling met openbare besturen. Daarover verrichtte hij nogal wat studiewerk dat resulteerde in een aantal publicaties. Hij treedt ook op als bemiddelaar met openbare besturen.

Eric promoveerde tot doctor in de rechten met een proefschrift over burgerparticipatie. Voor burgerparticipatie kunnen soms op bemiddeling geïnspireerde methodieken worden ingezet.

De hobby's van Eric zijn tekenen en schilderen.

Incompany-trainingen - enkele van onze klanten

  • 1
  • 2

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidenstnwg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: