fbpx
  • 0497 932 866
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Evelien Delbeke

Evelien Delbeke

Evelien Delbeke is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Zij doctoreerde in 2011 aan de Universiteit Antwerpen op een proefschrift over ‘De juridische aspecten van zorgverlening aan het levenseinde’. Nadien is zij als gastprofessor verbonden gebleven aan de Universiteit Antwerpen, waar zij de Leerstoel Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek en het in die schoot ingerichte Postgraduaat Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek coördineert. Na meer dan 10 jaar ervaring in de advocatuur, richtte zij in 2022 haar eigen bedrijf Mediure op, om als legal consulent de diverse actoren in het gezondheidsrecht verder bij te staan en te adviseren, ook vanuit een bemiddelingsgericht perspectief.

Doorheen de jaren heeft zij gemerkt, professioneel maar ook bij haar omgeving, dat conflicten niet altijd tot een (goed) resultaat leiden met een juridische tussenkomst zoals we die traditioneel kennen, namelijk een positionele onderhandeling of een gerechtelijke procedure. In vele gevallen staan partijen zelfs nog verder uiteen en is er aan de partijen bijkomend leed berokkend. Het recht is een criterium om een geschil te beslechten, maar verre van het enige criterium. Ze hecht er dan ook aan om aan mensen in conflict, naast het juridisch kader ook andere perspectieven en handvaten te bieden die inzetten op verbinding in plaats van (verdere) verwijdering.

Evelien Delbeke is erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken.


Terug

Nuttige info MEDIV

KMO Portefeuille

MEDIV is een KMO geregistreerde dienstverlener. Ons registratienummer is DV.O105551 - Lees meer

Erkende opleidingen
Opleidingslocaties

Incompany Trainingen - Onze Klanten

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0497 932 866
  • Bonheidensteenweg 58
          2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief