fbpx
 • 0497 932 866
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartcoherentie

Inhoud

Hartcoherentie, een wetenschappelijk gefundeerde methode, met meetbare effecten en eenvoudige toepassing van specifieke technieken.

Zonder stress kunnen we geen veerkracht opbouwen. Complexe stressmechanismen kunnen een acute fase van stress hanteren. Wanneer we echter gebukt gaan onder een chronische vorm van stress dan werken deze mechanismen niet meer optimaal. 
Daar het lichaam een geweldig aanpassingsvermogen heeft, wordt chronische stress vaak niet ervaren als zijnde stress. Toch is de nefaste impact van deze stress op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak voelbaar. 
Daarenboven zijn we steeds op zoek naar veiligheidssignalen bij onze medemens. Bij stress blijken we minder in staat te zijn deze veiligheidssignalen te detecteren waardoor het een invloed heeft op de sociale interactie tussen mensen.

Hartcoherentie wordt ook wel eens een nervus vagus training genoemd. De nervus vagus, het rempedaal zenuwstelsel, wordt in tijden van chronische stress sterk verwaarloosd.  Hartcoherentie zal de werking van de nervus vagus in ere herstellen. Hierdoor kan het lichaam terug recupereren, wordt het angstcentrum getemperd in zijn werking en ervaart de beoefenaar een innerlijke rust. Als gevolg hiervan bevordert dit ook de sociale interactie tussen mensen.

Tijdens deze dag-training neemt Louis Van Nieuland je mee in de wondere wereld van hartcoherentie. Niet enkel op theoretisch vlak leggen we je uit hoe het hart erin slaagt balans te brengen in de werking van het zenuwstelsel, maar ook een demo-meting laat je in real-time het effect zien van hartcoherentie!

We bieden je praktische tools aan om aan de slag te gaan met de hartcoherentiebeoefening. We laten je zien hoe je hartcoherentie kan toepassen in je dagdagelijks leven. In de namiddag kan je je zelf meten met een biofeedbacksysteem.

Let op... eens besmet met het hartcoherentievirus, geraak je er nooit meer van af! En… er bestaat geen vaccin!

Doelgroep: bemiddelaars, coaches, advocaten, leidinggevenden, juristen, HR, projectleiders ... kortom elkeen die meer te weten wil komen over hartcoherentie en de impact ervan op sociale interacties tussen mensen

Praktisch

 • Datum: 14 mei 2024
 • Uren: 9u30 tot 16u30
 • Plaats: Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent
 • Standaardprijs: € 300,00 (excl. btw) | € 363,00 (incl. btw)
 • Maaltijd en drankpauzes inbegrepen in de prijs
 • Erkenning door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vormingsuren

Trainer: Louis Van Nieuland

louis-van-nieuland-23.jpg

Hlogo kmo 270ieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 63,00
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 300,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)

VOLZET

Zoek een Opleiding

Datum vanaf
Datum tot
Categorie
Locatie

KMO-Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Contact

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 0497 932 866
 • Bonheidensteenweg 58
        2812 Muizen (Mechelen)

Nieuwsbrief