Technieken van relatietherapie in bemiddeling.
Mensen die ruzie blijven maken, ijzige stiltes of emoties die hoog oplopen.
Herken je deze situaties in jouw bemiddelingspraktijk? Dan is deze workshop iets voor jou!
Ouders hopen door te scheiden af te zijn van het communicatiepatroon dat hen zo belast. De praktijk is vaak anders. Het patroon gaat door, zeker als er kinderen zijn. Overleg is immers nog steeds nodig. Hoe langer het duurt, hoe meer ingesleten en venijniger het wordt. Ook voor de bemiddelaar is het patroon vaak moeizaam te doorbreken.
Een eerste stap naar de-escalatie is het pragmatisch hanteren van het patroon tussen ouders en de onderliggende emoties.
Deze interactieve workshop neemt je mee naar een vorm van conflictbemiddeling waarbij waardevolle inzichten en praktische handvatten vanuit de relatietherapie vertaald zijn naar de context van conflicthantering.
De basis van het model wordt toegelicht vanuit emoties en hechting. Ruziegedrag wordt hierbij niet gezien als irrationeel. Het is vanuit de hechtingstheorie goed te begrijpen als een soms (wanhopig) gevecht voor erkenning.
Vanuit dit perspectief zijn er verschillende interactiepatronen te herkennen tussen mensen. Door het inzichtelijk maken van deze patronen leer je een bijdrage te leveren aan de-escalatie. Erkenning geven voor de emotionele aspecten en dieper gelegen hechtingsbehoeften kan beide partijen meer rust brengen.
Soms is het nodig even te switchen van inhoud naar het relationele perspectief met als doel een nieuwe start te maken als ouders en tot houdbare afspraken te komen.
Wil ook jij je toolbox uitbreiden met een nieuwe (hechtings)taal? Nood aan meer deskundigheid om in het hier en nu emoties te hanteren?
Schrijf je dan snel in!
Doelgroep: bemiddelaars, advocaten, coaches, therapeuten ... die werken met familiale conflicten waar beide partijen belang hebben om de omgang met elkaar goed te houden: ouders, familieleden ... . Gericht op het faciliteren van gesprekken tussen 2 personen.
Hieronder de opsplitsing van de bedragen indien u beroep doet op KMO Portefeuille (DV.O105551 - Thema: Beroepsspecifieke competenties):
Bedrag rechtstreeks aan Mediv te storten: € 63,00
Projectbedrag in te dienen bij KMO: € 300,00 (afhankelijk van de grootte van uw onderneming, wordt tot 30% van dit projectbedrag gesubsidieerd door de overheid)
VOLZET
MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen (thema: beroepsspecifieke competenties). Ons registratienummer is DV.O105551.
Ontvang onze agenda in je mailbox.
Blijf op de hoogte van het MEDIV nieuws.