fbpx
Geen afbeelding ingesteld

Handboek conflictmanagement

Een wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid model voor diagnose en behandeling van conflicten. Onmisbaar voor professionals zoals conflictloodsen, coaches, mediators.
Auteur: Friedrich Glasl
Array
Prijs
Verkoopprijs: 92,00 €
Verkoopprijs zonder BTW: 86,79 €
Korting
Bedrag BTW5,21 €
Standaard prijs:

In tijden van grote veranderingen moeten organisaties om kunnen gaan met spanningen, wrijvingen en tegenstellingen. Directie en management moeten daarom beschikken over fundamentele kennis en vaardigheden van conflictoplossing. Friedrich Glasls degelijke handboek schetst een wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid model voor diagnose en behandeling van conflicten, dat zich ook in de praktijk vele malen bewezen heeft. Dit is zonder twijfel een van de beste boeken over dit onderwerp. De uitvoerige en systematische opzet van dit werk maakt het onmisbaar voor professionals die met conflicten in hun beroep moeten omgaan: conflictloodsen, coaches, mediators.

Met onder meer kennis en informatie over:

  • Conflictdiagnose
  • Sociale conflicten
  • Typologie
  • Escalatie
  • Strategieën bij conflictmanagement
  • Interventies en modellen
  • Fasen bij escalatie

De mening van vakgenoten over Conflictmanagement:
'Het handboek van Friedrich Glasl is niet alleen het wetenschappelijk standaardboek over conflictmanagement, maar is ook voor de praktijk van mediators, coaches en andere conflictadviseurs een onontbeerlijk instrument geworden. Wie als leek of deskundige iets wil weten over typologie, dynamiek en systematiek van conflicten en over conflictinterventie kan niet om 'Glasl' heen. Afgezien van het feit dat het als leerboek onmisbaar is, heeft het zich ook in de praktijk als een betrouwbare metgezel bewezen; een van de weinige boeken die ik steeds weer ter hand neem om nieuwe inzichten op te doen.' - Prof. dr. mr. Thomas Trenczek, MA, erkend mediator/trainer (BMWA), Hannover
'Het is werkelijk een briljant boek – ik ken geen ander werk dat dit gebied zo grondig en indrukwekkend bestrijkt.' - Prof. dr. Daniel Jones, Universiteit van Cardiff, VK

Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 525

KMO Portefeuille

MEDIV is een geregistreerd dienstverlener voor de KMO-Portefeuille, dienst Opleidingen. Ons erkenningsnummer is DV.O105551.

logo kmo 270

Facebook

Nieuwsbrief

Contact

Je kunt MEDIV bereiken via:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0497 932 866
Secretariaat MEDIV
Bonheidenstnwg 58
2812 Muizen (Mechelen)

Volg ons ook op: